To – Поручик: З приводу "Битв регіонів". Реальний розклад сил можна визначити лише (і тільки!!!) іграми 1х1. Я наприклад, не найкраще граю на пару, хтось грає ще гірше. Чому той, хто грає на пару добре, має через тих хто грає гірше недоотримувати балів? Гадаю, у відборі доцільними є лише 1х1. А вже на етапі самого турніру, коли йде командна, а не індивідуальна гра, є сенс долучати й інші ігри.
І з приводу ігор сам на сам у 3-х та в 4-х, питання, на яке я й сам ще не знайшов ідеальної відповіді: як відрубати кооперування 2-х чи 3-х гравців проти потенційного переможця? Для мене висновок на разі один: ігри сам на сам на 3-4 людини мають проводитися в першу чергу.
дополнено в 23:19
Можливо, у відборі краще замість 2х2 поставити першими ігри сам на сам на 3-х чи/і 4-х. Це й буде індивідуальний залік по регіону.
дополнено в 23:27
І відносно основного етапу: ігри сам на сам на 4-х - на 2 команди недоцільно: вийде псевдо 2х2, кожен буде підтримувати свого. На 4-х можливо лише коли на 4-и команди, щоб насправді кожен грав сам за себе. Відносно підрахунку загальної кількості/різниці перемог/поразок - тут згоден: ІМХО, це в більшій мірі об'єктивніше для тривалого турніру, ніж просто перемога/поразка, і змушує грати кожну гру відповідально. Сподіваюся на розуміння,
Вам як приклад з футболу - сучасна перша ліга і Оболонь: на друге коло знялася, далі - ТП 3-0, але набрані за перше коло 22 (здається) очки як і результати ігор ніхто скасовувати не буде!
А у відношенні "дизертирів" все-одно оптимального варіанту рішеня не буде: комусь буде від цього краще, комусь гірше. Як вирішать організатори - так і буде правильно. Головне пам'ятати тим хто зареєструвався, що вони приймають умови організаторів. А то всяке буває...